7. Ruokailu

Ta­kai­sin

Ly­se­os­sa on tun­nin mit­tai­nen lou­nas­tau­ko klo 10.45–11.45. Päät­tö­päi­vi­nä saa ruo­kaa lin­jas­tol­ta klo 13.45 saak­ka pyy­tä­mäl­lä sitä keit­ti­ö­hen­ki­lö­kun­nal­ta.

Pit­kä lou­nas­tau­ko mah­dol­lis­taa kii­reet­tö­män ruo­kai­lun ja rau­hoit­tu­mi­sen kou­lu­päi­vän kes­kel­lä. Lou­nas­tauon ai­ka­na voit viet­tää ai­kaa ka­ve­rei­den kans­sa, osal­lis­tua jol­le­kin tee­ma­väl­käl­le tai vaik­ka­pa pii­pah­taa asi­oil­la kes­kus­tas­sa.

Kou­lun ruo­ka­lis­ta on näh­tä­vis­sä Aro­mis­ta.

Ruo­kai­lun ajak­si kan­nat­taa arvo­e­si­neet ja tie­to­kone jät­tää ly­se­on tai Ma­ja­kan lo­ke­rik­koon (au­las­sa his­siä vas­ta­pää­tä). Lo­ke­ro sul­je­taan käy­tön ajak­si omal­la lu­kol­la.

Ruo­kai­lun alku on usein ruuh­kai­nen. Jo­no­tuk­sen vält­tää, jos me­nee ruo­kai­luun vas­ta klo 11.10 jäl­keen.

Ruo­kai­lus­sa nou­da­tet­ta­vat hy­vät ta­vat li­sää­vät viih­ty­vyyt­tä. Pääl­lys­vaat­teet ja pää­hi­ne jä­te­tään nau­lak­koon ruo­kai­lun ajak­si.

Opin­to-opas2024-202527.5.2024